Stichting Kamoto beschikt over de ANBI-status. Dit betekent dat donaties aan Stichting Kamoto fiscaal aftrekbaar zijn. Graag zijn wij transparant en zorgen wij voor goede informatie voor onze partners en donateurs. Conform de ANBI richtlijnen van De Belastingdienst vindt u onderstaand een overzicht van de actuele gegevens van Stichting Kamoto.

Stichting Kamoto is als stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41073425.
Het fiscaal nummer (RSIN nummer) van de stichting is: 8160.20.103

De samenstelling van het bestuur vindt u op de pagina bestuur. Geen van de bestuursleden ontvangt enige vorm van bezoldiging.

De balans en staat van baten en lasten met een toelichting van Stichting Kamoto kunt u inzien op de pagina financiën

De hoofdlijnen van het actuele beleidsplan:
- De doelstellingen van Stichting Kamoto staan beschreven op de pagina doelstellingen.
- De inkomsten bestaan voornamelijk uit donaties van particulieren. Er is een betrokken achterban die de activiteiten van de stichting steunt met het geven van giften. Het bestuur van de stichting informeert deze achterban mondeling en via de website over projecten en activiteiten.
- Het beheer en de besteding van het vermogen van de stichting draagt bij aan de financiële ondersteuning van projecten gericht op de volgende doorlopende activiteiten:
* Nederlanders ter plekke in "het Heilig land" kennis laten maken met aspecten van de achtergronden van hun eigen geschiedenis en religie.
* Nederlanders in contact brengen met Palestijnen uit verschillende lagen van de bevolking en met verschillende achtergronden om hen op die manier verhalen uit de eerste hand te laten horen.
* Nederlanders in contact brengen met Joden en Judaïca om kennis te nemen van het rijke Joodse denken en inzichtelijk te maken wat dit denken in het algemeen in onze moderne tijd te bieden heeft en in het bijzonder in het Israëlisch - Palestijns conflict.
* Het faciliteren van mogelijkheden voor Palestijnen om kennis te maken met mensen en organisaties in Nederland met de bedoeling bij te dragen aan het verbreken van het isolement waarin Palestijnen veelal verkeren.
 
Een actueel verslag van de uitgeoefende activiteiten vindt u op de pagina activiteiten:
- Organisatie van diverse groepsreizen vanuit Nederland naar Jeruzalem en de West Bank, waarmee persoonlijke contacten tussen Nederlanders en Palestijnen zijn gelegd en verhalen zijn gedeeld.
- Onderzoeken van de mogelijkheden om een “Holland House” op te richten; een ontmoetingsplek met aandacht voor cultuur en de bevordering van contacten tussen Nederlanders en Palestijnen.
- Onderzoeken van de mogelijkheden om de verbetering van het verouderde educatie systeem in Palestina te verbeteren. Het starten van een pilot in Jerusalem wordt onderzocht door Stichting Kamoto met lokale partners.
- Jaarlijkse donaties ten behoeve van het collegegeld voor diverse Palestijnse studenten aan de Birzeit Universiteit op de West Bank: ca € 3.000 p/jr. 
 
Voor de komende periode bestaan de activiteiten uit:
1. Het informeren en enthousiasmeren van groepen geïnteresseerde personen over reizen vanuit Nederland naar de bezette gebieden van Palestina. De kracht van Stichting Kamoto zit daarbij in de contacten met en de ondersteuning door organisaties als het Princess Basma Centrum en Alternative Tours. Het Princess Basma Centrum is een kinderrevalidatiecentrum gevestigd op de Olijfberg in Oost Jerusalem. Het Basma Centrum stelt zich tot doel om kinderen met een beperking te reïntegreren in de samenleving van Palestijnen woonachtig in Oost Jerusalem en op de West Bank. Alternative tours biedt de unieke mogelijkheid het Palestijnse volk en de omstandigheden waarin het moet leven te leren kennen. Middels guided tours krijgen belangstellenden meer inzicht in de lokale politieke verhoudingen en de impact van deze verhoudingen op het dagelijkse leven.
2. Het verder onderzoeken en beoordelen van de mogelijkheden om het verouderde educatie systeem in Palestina te verbeteren en het starten van een Pilot met lokale partners.
3. Het onderzoeken van nieuw op te starten projecten samen met lokale partners. Stichting Kamoto wil geen standaard hulpverlenende organisatie zijn in de zin van de traditionele ontwikkelingssamenwerking, maar zich wil richten op het mogelijk maken van individuele, persoonlijke contacten tussen Nederlanders en Palestijnen. Met de versterking van het bestuur van de stichting, het vergroten van de betrokkenheid en de intensivering van de contacten in Palestina en in Nederland, verwacht Stichting Kamoto de komende tijd meer activiteiten op te gaan starten. De financiële middelen zijn hiervoor beschikbaar.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Kamoto via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.